Skip to main content

Solenergi


Dela denna sida

Solar+ betyder Turn-key solenergi

Suvic har utvecklat ett Turn-key koncept för solkraft som har väckt stort intresse inom energisektorn, och de första Solar+-parkerna är redan under uppförande. Denna kontraktsmodell för totalentreprenad omfattar projekt- och platsorganisation, infrastruktur och elteknik, installation av utrustning, kabelnätverk för medel-, låg- och likspänning samt infrastrukturarbeten. Dessutom omfattar projektgenomförandet ParkScada för övervakning och rapportering av solkraftverkets produktion. Suvic tillhandahåller också nödvändig design och implementering av transformatorstationer på samma nyckelfärdiga basis som själva solkraftverk.

Suvics Solar+ koncept bygger på färdigt designade Power Block -enheter, som är sammansatta av de bästa komponenterna på marknaden. Kunderna drar nytta av Solar+ konceptet när det gäller tid och pengar, eftersom de kan arbeta med en integrerad entreprenör genom hela projektet. Vårt team drivs av transparens, ansvarstagande och effektivitet.

Byggnation

Vi är specialiserade på byggnation av stora landbaserade solkraftverk inom ramen för EPC-kontrakt (Engineering, Procurement and Construction). Med vår expertis inom projektledning är vår prioritet att leverera ett högkvalitativt slutresultat i linje med designen. Vår helhetssyn täcker hela projektets livscykel från design till implementering och från avskogning till driftsättning, vilket säkerställer en sömlös och effektiv process för våra kunder.

En av våra främsta styrkor är vår expertis inom hantering av storskaliga projekt. Vårt team av erfarna medarbetare är skickliga på att arbeta i en mängd olika terrängförhållanden, vilket säkerställer att byggprocessen fortlöper smidigt och enligt plan.

Vi arbetar och kommunicerar nära med lokala partners under byggfasen och drar nytta av deras lokala kunskap och expertis för att säkerställa att projektet integreras sömlöst i det lokala samhället.

Planering

Som en del av vårt Solar+koncept kan vi erbjuda en heltäckande planering av hela solkraftverken. Till våra främsta styrkor hör egen infrastruktur, konstruktion och elektrisk design samt ett proaktivt förhållningssätt till riskhantering.

Vi förstår att framgångsrik konstruktion av solpark kräver noggrann planering och beaktande av potentiella risker. Därför gör vi en grundlig bedömning av de risker som är förknippade med ett projekt redan på planeringsstadiet, så att vi kan identifiera och undvika potentiella utmaningar under bygg- och installationsfaserna.

Vår samarbetsinriktade strategi gör att vi kan dra nytta av den samlade expertisen hos vårt team och våra partners. Resultatet är en solkraftsanläggning som är byggd med hög kvalitet, effektivitet och tillförlitlighet.

Anpassningsbar för kraftverk av olika storlek

Suvics Solar+ koncept är baserat på fördesignade 4–8 MW Power Block-enheter, som består av de bästa komponenterna på marknaden. Parkens skalbarhet är enkel och okomplicerad genom att öka eller minska antalet enheter. Inte bara antalet paneler, utan även omfattningen av Solar+ -lösningen kan skräddarsys efter kundens önskemål och behov.

Till exempel kan omfattningen av Solar+ totalentreprenadkontrakt/EPC-avtalet täcka följande projektelement:

  • projekt- och platsledning samt administration
  • infrastruktur, konstruktion och elektroteknik
  • installation och driftsättning av all utrustning för solcellsanläggningen (rack, solpaneler, växelriktare etc.)
  • transformatorstationer och anslutning till transformatorstationen
  • nät för mellanspänning, lågspänning och likström
  • allt elektriskt arbete
  • anläggningsarbeten, fundament och infrastrukturarbeten
  • Scada övervaknings- och styrsystem för solcellsparken
  • tillval för konstruktion av HV/MV-transformatorstationer
  • drift- och underhållstjänster som tillval

Högkvalitativa komponenter

För Suvic är det viktigt att solkraftverk byggs med högkvalitativa, hållbara komponenter och utrustning som tillverkas på ett ansvarsfullt sätt. Vi har byggt upp direkta relationer med de bästa leverantörerna i branschen, vilket gör att vi kan eliminera kostnadsdrivande mellanhänder från leveranskedjan. Tack vare befintliga leveranskanaler kan komponenter och utrustning också skräddarsys efter kundens önskemål.

Vi har genomfört revisioner på plats av panelleverantörernas produktionsanläggningar. Varje panel som anländer till Suvic inspekteras noggrant på fabriken, även vad gäller prestanda, och endast paneler av högsta kvalitet fortsätter sin resa som frakt för användning.

Ett solkraftverk av industriell kvalitet omfattar hundratals kilometer av kabel, så att hitta rätt produkt för varje behov är ett kostsamt val. Även när det gäller upphandling av kablar kan vi dra nytta av det nätverk av partner som vi har byggt upp under åren inom energisektorn. Kabeln till Suvic levereras för närvarande från europeiska fabriker.

Trovärdiga referenser

Vi har samlat kunskap och erfarenhet av att bygga de största solcellsparkerna i Finland i ett brett spektrum av utmanande markförhållanden. Tack vare denna expertis sticker vi för närvarande ut från konkurrenterna.

Suvics första Solar+-projekt är solcellsparken Lakari nära Raumo. Solcellsparken täcker ett område på cirka 40 hektar, där cirka 58 000 paneler har installerats. Parken har en total kapacitet på 32 MW. När parken står klar våren 2024 kommer den att vara det största solkraftverket i produktion i Finland. CPC Finland är entreprenör för projektet.

I början av 2024 startade Heininevas byggarbetsplats i Lappo. Detta är ett jätteprojekt på 102,2 MWp som ligger på ett tidigare torvproduktionsområde. Totalt kommer mer än 140 000 paneler att installeras på 140 hektar mark. Entreprenör för parken är EPV Aurinkovoima, ett helägt dotterbolag till EPV Energia.

För en fullständig lista över våra referenser, vänligen besök: https://www.suvic.fi/sv/projekt

Kontakt
På Suvic är vi stolta över vår expertis och professionalism inom energi- och industriella byggprojekt. Med flera års erfarenhet och ett starkt engagemang levererar vi tjänster av hög kvalitet och strävar efter att överträffa våra kunders förväntningar. Vårt fokus på kundnöjdhet genom öppen kommunikation gör oss till en pålitlig partner i branschen.

Elektroniikkatie 4
90590 Oulu, Finland
+358 20 741 8840

Fakturering

Skicka helst fakturor till vårt företag som e-fakturor. Fakturan ska åtföljas av arbetsplatsens nummer och littera. Fakturorna ska adresseras separat till varje arbetsplats.

Suvic Oy

Vi tillämpar omvänd betalningsskyldighet vid köp av byggtjänster.

Nätfaktureringsadress: 003728198741
Nätfaktureringsoperatör: 003721291126 (Maventa)
E-postfakturor: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Suvic AB

Nätfaktureringsadress: 5594260944
Nätfaktureringsoperatör: Apix Messaging (APIXSE)
E-postfakturor: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.