Skip to main content
Suvic Oy har undertecknat ett kontrakt för byggandet av en 102,2 megawatt peak solpark i Lappo
22 december, 2023

Suvic Oy har undertecknat ett kontrakt för byggandet av en 102,2 megawatt peak solpark i Lappo

22 december, 2023

Suvic Oy har tecknat avtal om att bygga en av de största solcellsparkerna i Finland. Det totala värdet av kontraktet uppgår till cirka 38 miljoner euro. 

Solcellsparken på 102,2 MWp MWp kommer att byggas på ett tidigare torvproduktionsområde i Heinineva i Lappo och kommer att täcka en total yta på 140 hektar. Kontraktet omfattar leverans och installation av paneler, panelstöd, omvandlarstationer och växelriktare. Kontraktets omfattning kan illustreras av det faktum att mer än 140 000 solpaneler kommer att installeras i parken. Av den totala kontraktsstorleken är 33 MWp, eller cirka 12 miljoner euro, fortfarande föremål för ett separat beslut av kunden. 

Klient är EPV Aurinkovoima Oy, ett helägt dotterbolag till EPV Energia. 

"EPV äger mycket mark som är särskilt lämplig för solenergiproduktion och som företaget avser att använda för att öka solenergin med minimal miljöpåverkan. EPV:s utgångspunkt är att välja dessa platser på ett sådant sätt att marken inte behöver modifieras avsevärt eller träd huggas ner för att ge plats åt en ny solpark", säger Ari Soininen, VD för EPV Solar Power. 

Ville Vesanen, VD för Suvic, säger att efterfrågan på solkraftsbyggen har kompenserat för den något tröga vindkraftsmarknaden i Finland: "Lapua-projektet fortsätter Suvic’s serie av industriella solkraftverksbyggen i Finland. I detta projekt kommer vi också att dra nytta av vår expertis och erfarenhet av genomförandet av storskaliga solenergiprojekt."  

Suvic’s affärsdirektör med ansvar för solkraft, Jari Koppelo, kommenterar att det nyligen förvärvade projektet är resultatet av ett målmedvetet arbete: "Vi har systematiskt utvecklat vår expertis inom solkraft och Suvic Solar+ konceptet eftersom vi strävar efter att vara en betydande aktör på den finska marknaden för solkraftsbyggande i framtiden." 

Suvic kommer att påbörja byggnadsarbetet av parken i maj 2024 och det beräknade slutdatumet är slutet av 2025, med målet att parken ska gå i produktion i början av 2026.  

Mer information:
Ville Vesanen 
VD, Suvic Oy 
Tel. 044 328 9928 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Elektroniikkatie 4
90590 Oulu, Finland
+358 20 741 8840

Fakturering

Skicka helst fakturor till vårt företag som e-fakturor. Fakturan ska åtföljas av arbetsplatsens nummer och littera. Fakturorna ska adresseras separat till varje arbetsplats.

Suvic Oy

Vi tillämpar omvänd betalningsskyldighet vid köp av byggtjänster.

Nätfaktureringsadress: 003728198741
Nätfaktureringsoperatör: 003721291126 (Maventa)
E-postfakturor: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Suvic AB

Nätfaktureringsadress: 5594260944
Nätfaktureringsoperatör: Apix Messaging (APIXSE)
E-postfakturor: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.