Skip to main content
Suvic Oy har påbörjat byggandet av fundementen för vindkraftsparkerna Isokangas och Palokangas
14 juni, 2023

Suvic Oy har påbörjat byggandet av fundementen för vindkraftsparkerna Isokangas och Palokangas

14 juni, 2023

5 fundament kommer att byggas för Isokangas vindkraftpark och 12 fundament kommer att byggas för Palokangas vindkraftpark, varav 16 fundament kommer att implementeras som bergankarfundament och en som gravitationsfundament. Sprängningsarbetet för bergankarfundamenten har påbörjats vecka 13. Grundarbetet ska vara klart under hösten 2023 och Nordex kraftverksinstallation påbörjas i början av 2024.

Beställare till projektet är Exilion Tuuli, som investerar i förnybar energi och ägs av Elo, Statens Pensionsfond och Veritas. Totalt kommer 17 vindkraftverk med en sammanlagd effekt på 100 MW att byggas i vindparkerna Isokangas och Palokangas.

Kraftverken som levereras av Nordex har en effekt på 5,9 MW och en total höjd på cirka 240 meter. Den beräknade årliga produktionen av vindkraftsanläggningen kommer att vara cirka 320 000 MWh.

”Vi är verkligen glada över att kunna genomföra ett projekt tillsammans med Exelion Tuuli Ky. Jag är nöjd med hur projektet har kommit igång”, säger Suvics byggchef Sami Sainio.

Suvic fokuserar på morgondagens energi 

Suvic är ett byggföretag som grundades i Uleåborg år 2017 och som har specialiserat sig på genomförandet och projektledning av vindparker. Dessutom erbjuder företaget entreprenads¬tjänster för energi- och industribyggande. Företaget tar fram ny innovativ praxis för energi-byggnadsbranschen via planering, byggnation och projektledning. Företagets pågående projekt är Fortum Pjelax-Böle-Kristinestad Norr vindpark (Närpiö, Kristinestad) och Valrea Kalistanneva vindpark (Kurikka), Matkussaari vindpark (Kurikka), Exilion Tuuli Isokangas-Palokangas vindparks (Ii), och CPC Finland Lakari solkraftvärk (Lakari).

Elektroniikkatie 4
90590 Oulu, Finland
+358 20 741 8840

Fakturering

Skicka helst fakturor till vårt företag som e-fakturor. Fakturan ska åtföljas av arbetsplatsens nummer och littera. Fakturorna ska adresseras separat till varje arbetsplats.

Suvic Oy

Vi tillämpar omvänd betalningsskyldighet vid köp av byggtjänster.

Nätfaktureringsadress: 003728198741
Nätfaktureringsoperatör: 003721291126 (Maventa)
E-postfakturor: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Suvic AB

Nätfaktureringsadress: 5594260944
Nätfaktureringsoperatör: Apix Messaging (APIXSE)
E-postfakturor: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.