Skip to main content
Suvic bygger infrastruktur, grunderna och kablar för 14 vindkraftverk i Sandbacka vindkraftspark
19 juli, 2023

Suvic bygger infrastruktur, grunderna och kablar för 14 vindkraftverk i Sandbacka vindkraftspark

19 juli, 2023

Infrastrukturen för 14 vindkraftverk kommer att byggas i Sandbacka vindkraftspark. Arbetet omfattar även byggandet av fundamenten och det interna nätverket. Sandbacka vindkraftspark täcker ett område på cirka 680 hektar.

”Sandbacka är den första platsen där Suvic också kommer att utföra markarbetena med sina egna resurser. Markarbetena går redan bra, och grundläggningsarbetena börjar i augusti-september”, säger Suvics verkställande direktör Ville Vesanen.

Alla grunderna kommer att byggas som gravitationsfundament, varav 10 kommer att byggas i Nykarleby kommun och 4 i Vörå kommun. Den totala kapaciteten för Sandbacka vindkraftpark är cirka 92 MW. Projektet beställs av Prime Capital.

Andreas Schmid, Head of Engineering på Prime Capital, säger: ”Baserat på Suvics goda resultat i vårt projekt i Lappfjärd beslutade vi att anförtro Suvic ytterligare två infrastrukturprojekt för vindkraftparker under 2023, varav Sandbacka är ett av dem. Vi ser fram emot att genomföra projektet med den höga säkerhets- och kvalitetsstandard som vi har sett från Suvic tidigare.”

”Byggarbetsplatsen kommer att sysselsätta i genomsnitt 20–30 personer, inklusive både våra anställda och lokal arbetskraft. Grundarbetet och det interna nätverket kommer att vara klart i slutet av detta år, och vindkraftsparken kommer att överlämnas till kunden sommaren 2024”, säger Niko Stenius, platschef för projektet.

Mer information:
Ville Vesanen
VD, Suvic Oy
Tel. 044 328 9928
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elektroniikkatie 4
90590 Oulu, Finland
+358 20 741 8840

Fakturering

Skicka helst fakturor till vårt företag som e-fakturor. Fakturan ska åtföljas av arbetsplatsens nummer och littera. Fakturorna ska adresseras separat till varje arbetsplats.

Suvic Oy

Vi tillämpar omvänd betalningsskyldighet vid köp av byggtjänster.

Nätfaktureringsadress: 003728198741
Nätfaktureringsoperatör: 003721291126 (Maventa)
E-postfakturor: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Suvic AB

Nätfaktureringsadress: 5594260944
Nätfaktureringsoperatör: Apix Messaging (APIXSE)
E-postfakturor: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.