Skip to main content
Suvic AB har undertecknat ett BoP-kontrakt för att bygga två vindkraftsparker i Sverige
21 december, 2023

Suvic AB har undertecknat ett BoP-kontrakt för att bygga två vindkraftsparker i Sverige

21 december, 2023

Suvic har tecknat ett Balance of Plant -kontrakt för att bygga vindkraftsparkerna Storhöjden och Vitberget ("BoP"). BoP värderas till cirka 560 miljoner kronor och är det första stora projektet i Sverige för Suvic. Arbetet kommer att utföras av Suvic AB, ett helägt svenskt dotterbolag till Suvic Oy.  

Med detta kontrakt materialiserades det preliminära avtalet, som tillkännagavs den 7 september 2023, till ett fullständigt BoP-kontrakt bestående av båda vindkraftsparkerna. Det nu undertecknade kontraktet är villkorat av avtalspartnerns separata Notice to Proceed.  

Vindparkerna Storhöjden och Vitberget ligger i Kramfors kommun och är en del av Höga Kusten-projektet. Planen är att bygga 46 vindkraftverk, varav 22 i Storhöjden och 24 i Vitberget. Syftet är att försöka maximera antalet bergförankrade fundament, genom att optimera placeringen av lyftplattformar tillsammans med vägdragningar som en del av infrastrukturdesignen. Vindkraftsparkerna förväntas vara färdigställda och redo att användas i slutet av 2025. 

BoP inkluderar designarbete, byggande av vägar, lyftplattformar, fundament, markarbeten för det interna nätet och ett kommunikationsnätverk. Suvic har redan slutfört viss design, fältundersökningar och preliminära vägdragningar i Storhöjden som en del av Early Works avtalet.  

BoP görs med Adalen och HC Wind - SPV:er som lanserats av Renewable Power Capital Ltd. (RPC). RPC har sitt huvudkontor i London, backas upp av CPP Investment Board och grundades 2020 för att utveckla, bygga, äga och driva projekt inom förnybar energi och lagring i industriell skala i hela Europa.   

"Vi blev övertygade av Suvics referenser inom byggandet av vindkraftsparker i Finland och valde dem därför som vår partner i Höga Kusten-projektet", säger Andrés Iturriaga, byggprojektledare för RPC. 

Suvic Oy:s VD Ville Vesanen berättar att expansionen till den svenska marknaden har varit ett av de viktigaste målen för företaget sedan det bildades. "Vi är mycket glada över det förtroende som RPC har visat oss i detta viktiga projekt. För oss är det ett viktigt steg mot en stark närvaro på den svenska marknaden." 

Mer information:
Ville Vesanen 
VD, Suvic Oy 
Tel. 044 328 9928 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Elektroniikkatie 4
90590 Oulu, Finland
+358 20 741 8840

Fakturering

Skicka helst fakturor till vårt företag som e-fakturor. Fakturan ska åtföljas av arbetsplatsens nummer och littera. Fakturorna ska adresseras separat till varje arbetsplats.

Suvic Oy

Vi tillämpar omvänd betalningsskyldighet vid köp av byggtjänster.

Nätfaktureringsadress: 003728198741
Nätfaktureringsoperatör: 003721291126 (Maventa)
E-postfakturor: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Suvic AB

Nätfaktureringsadress: 5594260944
Nätfaktureringsoperatör: Apix Messaging (APIXSE)
E-postfakturor: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.