Skip to main content
Sami Ehrnstén har utsetts till Suvics Business Director i Sverige
07 juni, 2024

Sami Ehrnstén har utsetts till Suvics Business Director i Sverige

07 juni, 2024

Sami Ehrnstén har utsetts till Suvics Business Director för Sverige, med tillträde den 1 juni. Sami har arbetat på Suvic sedan juni 2022, tidigare med titteln Business Manager. Som finlandssvensk från Åbo har Sami bidragit till Suvic inte bara med sina språkkunskaper och internationella erfarenheter, utan också med sin omfattande expertis inom el- och energisektorn, områden där han har arbetat under hela sin karriär. 

Hans huvudsakliga uppgift har varit att etablera en närvaro på den svenska marknaden och bygga upp organisationen för Suvic AB. Framöver är målet naturligtvis att ytterligare stärka företagets position i denna konkurrensutsatta bransch. 

Suvics VD Ville Vesanen berömmer Samis arbete hittills utan förbehåll: ”Sami har utmärkt sig i sin pionjärroll och skapat ett kundnätverk för vårt företag samt gjort Suvic känt i Sverige med sin unika personlighet.” 

Sami säger att han är glad över att ledningen är nöjd med hans arbete och tacksam för det förtroende som har visats honom. ”Jag känner en stark arbetsglädje i denna roll, och det är fantastiskt att arbeta med detta team! Jag trivs i Suvics atmosfär: policy med öppna dörrar gör det lätt att kontakta vem som helst. Jag får fullt stöd och de svar jag behöver, även om jag i huvudsak arbetar på distans,” förklarar han. 

Arbetet i Sverige fortsätter under den nya titteln Business Director, med nästa mål att uppnå marknadsledande position i Sverige. ”Suvics oblyga mål är att vara kundernas förstahandsval och den första som de tänker på när förfrågningar görs. Vi erbjuder gärna vår erfarenhet och insikter så tidigt som möjligt för att tillsammans bygga framgångsrika och kostnadseffektiva projekt,” säger Sami. 

Att uppnå detta mål kräver naturligtvis ihärdigt arbete. Sami vill tacka både gamla och nya partners som har välkomnat Suvic varmt – konkurrensen inom entreprenad verkar vara endast välkommen. ”Suvic har ett utmärkt rykte i branschen, vilket till och med överraskade mig lite men har underlättat mitt arbete avsevärt. Vi är kända som ett pålitligt och kompetent företag som agerar ansvarsfullt och har en stark säkerhetskultur,” säger han. 

Intressanta utvecklingar sker på den nordiska energibyggmarknaden, som Suvic naturligtvis följer noggrant. Enligt Sami är marknaden för närvarande fylld med Power-to-X-projekt, där vätgasanläggningar naturligtvis behöver el – helst från förnybara källor. Samtidigt växer hybridparker som producerar sol- och vindenergi fram, och kostnaderna för att etablera BESS (Battery Energy Storage System)-anläggningar blir alltmer överkomliga och snabbt kommer in på marknaden. ”Vår fördel är naturligtvis att vi kan bygga allt detta i industriell skala, och kunden drar nytta av att ha bara en utmärkt entreprenör i projektet,” förutspår Sami för framtiden. 

Elektroniikkatie 4
90590 Oulu, Finland
+358 20 741 8840

Fakturering

Skicka helst fakturor till vårt företag som e-fakturor. Fakturan ska åtföljas av arbetsplatsens nummer och littera. Fakturorna ska adresseras separat till varje arbetsplats.

Suvic Oy

Vi tillämpar omvänd betalningsskyldighet vid köp av byggtjänster.

Nätfaktureringsadress: 003728198741
Nätfaktureringsoperatör: 003721291126 (Maventa)
E-postfakturor: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Suvic AB

Nätfaktureringsadress: 5594260944
Nätfaktureringsoperatör: Apix Messaging (APIXSE)
E-postfakturor: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.