Skip to main content
14 februari, 2020

Suvic ansvarar för infrastrukturarbetena i Metsälamminkangas vindpark i Vaala

14 februari, 2020

Suvic Oy i Uleåborg har på en kort tid redan fått sin andra stora entreprenadbeställning till Norra Österbotten, då företaget kommer att ansvara för infrastrukturarbetena vid Metsälamminkangas vindpark som uppförs i Vaala. Det är fråga om Finlands tredje största vindpark och den omfattar 24 kraftverk. Byggherre för vindparken är OX2.

Suvic kommer att sköta schaktning, fundament och intern kabling i vindparken som uppförs i Vaala i norra Österbotten. Det är redan fråga om den andra stora entreprenaden i Norra Finland inom en kort tid: i slutet av januari meddelade Suvic också att TuuliWatti valt företaget för att planera och bygga fundamentet i vindparken Sarvisuo i Simo. För Suvic utgör byggande av förnybar energiproduktion redan en betydande del av affärsverksamheten och företaget växer kraftigt: företaget grundades 2017 och dess förväntade omsättning i år är över 30 miljoner euro.

Suvic Oy:s verkställande direktör Juha Tikkakoski är glad över att arbetet med OX2 fortsätter: ”Det är fantastiskt att vi får delta i objekt som är betydande för hela landet. Det fortsatta samarbetet med OX2 är en värdefull sak för oss, eftersom företaget är en betydande byggherre i vindkraftsbranschen. Tidigare har vi arbetet tillsammans med vindkraftsprojekten Långmossa och Ribäcken i Malax.”

Tikkakoski önskar också att Suvic för egen del kan bidra till att göra området livskraftigt: ”Under byggarbetena kommer vi i den mån det är möjligt att utnyttja lokal arbetskraft och regionala tjänsteleverantörer, t.ex. måltids- och inkvarteringstjänster.”

Arbetena inleds för Suvic del i Vaala i april 2020 och arbetet kommer i huvudsak att färdigställas under våren 2021. OX2 levererar vindparken till köparen Lundin Petroleum enligt nyckeln i handen-principen i december 2021. Parkens årliga energiproduktion är cirka 400 gigawattimmar.

Närmare upplysningar och begäran om intervju:
Suvic Oy
CEO
Juha Tikkakoski
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
+358 40 519 5654
www.suvic.fi

 

Suvic fokuserar på morgondagens energi

Suvic är ett byggföretag som grundades i Uleåborg år 2017 och som har specialiserat sig på genomförandet och projektledning av vindparker. Dessutom erbjuder företaget entreprenads­tjänster för energi- och industribyggande. Företaget tar fram ny innovativ praxis för energi­byggnadsbranschen via planering, byggnation och projektledning. Företagets pågående projekt är Fortums vindpark Kalax (Närpes), Fortums biovärmeverk Stensvik (Esbo), TuuliWattis vindpark Sarvisuo (Simo) samt avtalet om planeringen av fundamenten för vindparken Nysäter i Sverige (beställare Nordex). Suvics tillväxt var fortsatt stark och under år 2020 kommer företagets omsättning att stiga till över 30 miljoner euro. Företagets mål under den närmaste framtiden är förutom att utvidga verksamheten även att aktivt vinna fast fot på den svenska marknaden.

Elektroniikkatie 4
90590 Oulu, Finland
+358 20 741 8840

Fakturering

Skicka helst fakturor till vårt företag som e-fakturor. Fakturan ska åtföljas av arbetsplatsens nummer och littera. Fakturorna ska adresseras separat till varje arbetsplats.

Suvic Oy

Vi tillämpar omvänd betalningsskyldighet vid köp av byggtjänster.

Nätfaktureringsadress: 003728198741
Nätfaktureringsoperatör: 003721291126 (Maventa)
E-postfakturor: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Suvic AB

Nätfaktureringsadress: 5594260944
Nätfaktureringsoperatör: Apix Messaging (APIXSE)
E-postfakturor: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.