Skip to main content
09 februari, 2023

Hur är det att jobba som sommartrainee på Suvic?

09 februari, 2023
Våra sommartrainees Jesse och Sofia delade med sig av sina tankar om sommaren 2022.

Sommaren 2022 började sommarpraktikanterna Sofia Savolainen och Jesse Jokihaara arbeta på Viiattis vindparkanläggningar för Suvic. Sofia läser energi- och miljöteknik och Jesse läser bygg- och anläggningsteknik. Båda är nu 4:e årsstudenter på SAMK.

Sofia och Jesse säger att arbetet har varit mångsidigt, trevligt och avslappnat. Det har inte varit så mycket bråttom på jobbet, och båda har fått lära sig om HSEQ, förstärkningar, betong, organisera logistik och många andra vardagliga saker på byggarbetsplatsen.

Jesse fick ett sommarjobb på Suvic genom ett mejl från skolan och Sofia genom en rekommendation från en vän. Jesse har tidigare varit praktikant som arbetsledare och kört bland annat grävmaskin. Sofia hade däremot ingen tidigare erfarenhet av att arbeta inom byggbranschen men säger att hon har lärt sig mycket under sommaren.

De ansvariga arbetsledarna för byggarbetsplatserna, Esko Erkkilä och Jorma Järvenpää sa att de båda har varit till stor hjälp på byggarbetsplatserna och har lärt sig mycket om området. Jesse och Sofia var proaktiva och tog sig an nya saker utan att tveka, man kunde lita på att de tilldelade uppgifterna skulle bli klara i tid.

Sofia och Jesse rekommenderar Suvic som sommararbetsgivare. Jesse säger att jämfört med tidigare sommarjobb har Suvic varit den bästa arbetsgivaren. Båda har fortsatt att arbeta vid sidan av sina studier under hösten och vintern på Viiattis anläggningar. Vid årsskiftet flyttade de till Suvicis Björneborgskontor för att arbeta med sina uppsatser.

 

Suvic fokuserar på morgondagens energi 

Suvic är ett byggföretag som grundades i Uleåborg år 2017 och som har specialiserat sig på genomförandet och projektledning av vindparker. Dessutom erbjuder företaget entreprenads¬tjänster för energi- och industribyggande. Företaget tar fram ny innovativ praxis för energi-byggnadsbranschen via planering, byggnation och projektledning. Företagets pågående projekt är Energiequelle Torvenkylä vindfarm (Kalajoki) och Fortum Pjelax-Böle-Kristinestad Norr wind farm (Närpiö, Kristinestad), Valrea Kalistanneva vindfarm (Kurikka) and Makussaari vindfarm (Kurikka).

Elektroniikkatie 4
90590 Oulu, Finland
+358 20 741 8840

Fakturering

Skicka helst fakturor till vårt företag som e-fakturor. Fakturan ska åtföljas av arbetsplatsens nummer och littera. Fakturorna ska adresseras separat till varje arbetsplats.

Suvic Oy

Vi tillämpar omvänd betalningsskyldighet vid köp av byggtjänster.

Nätfaktureringsadress: 003728198741
Nätfaktureringsoperatör: 003721291126 (Maventa)
E-postfakturor: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Suvic AB

Nätfaktureringsadress: 5594260944
Nätfaktureringsoperatör: Apix Messaging (APIXSE)
E-postfakturor: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.