Skip to main content
Monikas arbetarberättelse: En resa över gränser och branscher
09 juli, 2024

Monikas arbetarberättelse: En resa över gränser och branscher

09 juli, 2024

Monika Cwiek har varit HR-specialist på Suvics huvudkontor i Uleåborg, Finland i några månader, men hennes resa till denna roll började mycket tidigare, och sträcker sig över två decennier och flera branscher. "Det känns som om jag började jobba här för 20 år sedan," skrattar hon och reflekterar över sin omfattande karriär. Monika, som kommer från Polen, tar med sig erfarenhet och mångsidig kompetens till sin roll på Suvic, där hon rekryterar internationellt, hanterar anställningsprocessen och tillhandahåller HR-stöd och administration. 

En gemenskap av stöd och gemensamma mål

Monika kan betraktas som en av företagets första internationella rekryteringar – och nu hjälper hon företaget att rekrytera internationella talanger i en accelererande takt. "Den viktigaste styrkan hos Suvic är människorna," påpekar Monika. Från sina första dagar på Suvic har hon känt ett enormt stöd från sina kollegor och en kollektiv drivkraft att uppnå gemensamma mål. Denna känsla av gemenskap har fått henne att känna sig som en integrerad del av teamet, där hennes bidrag värderas och hennes röst hörs. Monika säger att hon är tacksam för möjligheten att ge tillbaka genom att dela med sig av sin kunskap och erfarenhet, och hjälpa till att bygga ett starkt och sammanhållet team. 

En mångsidig yrkesbakgrund är en fördel

Monikas yrkesresa är ett bevis på hennes flexibilitet och motståndskraft. Hon började inom evenemangsbranschen, gick vidare till försäljning inom förpackningsindustrin och vågade sig till och med in i musikindustrin innan hon hittade sin nisch inom HR i byggsektorn. Denna mångsidiga bakgrund har utrustat henne med förmågan att hantera komplexa situationer med djupgående analys och effektiva problemlösningsfärdigheter: "Min erfarenhet hjälper mig att se mitt arbete inte bara ur ett HR-perspektiv, utan också ur hela företagets perspektiv och de olika individernas funktioner och behov." 

Bra arbetskultur och lika möjligheter

Suvic utmärker sig för Monika genom sin öppenhet för nya idéer, sitt engagemang för medarbetarnas välbefinnande och en sund arbetskultur. Hon uppskattar hur företaget skyddar alla anställdas värdighet och jämlikhet och främjar en vänlig och respektfull miljö. "Företaget växer mycket och utvidgar sina horisonter," konstaterar Monika. Hon är stolt över att vara en del av en organisation där strävan efter mål inte sker på bekostnad av etiska standarder, utan genom att upprätthålla höga värderingar och etik, och överskrida lagar och normer, samtidigt som man ständigt tar hand om sina anställda. 

Omfamna förändring  

Monika är en stark anhängare av förändringens oundviklighet och vikten av att vara förberedd på vad som än kommer härnäst. Hon strävar ständigt efter att förbättra sina kvalifikationer, lära sig nya språk och skaffa nya färdigheter. "Min önskan är att min professionella framtid ska vara full av överraskande och utmanande situationer eftersom de gör mig starkare," säger hon. Hennes proaktiva inställning till personlig och professionell utveckling säkerställer att hon förblir anpassningsbar och redo att möta nya utmaningar, vilket är särskilt värdefullt i ett företag som växer och utforskar nya tjänsteområden och marknader. Företagets tillväxt och utveckling öppnar oundvikligen nya möjligheter för de anställda. "Personligen kan jag inte vänta med att se vad morgondagen kommer att ge," avslutar Monika. 

Vem 

Namn: Monika Cwiek 
Började på Suvic: februari 2024 
Titel: HR Specialist 
Utbildning: Master of Foreign Trade and World Economy, European Integration 

Elektroniikkatie 4
90590 Oulu, Finland
+358 20 741 8840

Fakturering

Skicka helst fakturor till vårt företag som e-fakturor. Fakturan ska åtföljas av arbetsplatsens nummer och littera. Fakturorna ska adresseras separat till varje arbetsplats.

Suvic Oy

Vi tillämpar omvänd betalningsskyldighet vid köp av byggtjänster.

Nätfaktureringsadress: 003728198741
Nätfaktureringsoperatör: 003721291126 (Maventa)
E-postfakturor: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Suvic AB

Nätfaktureringsadress: 5594260944
Nätfaktureringsoperatör: Apix Messaging (APIXSE)
E-postfakturor: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.