Suvic vastaa Merkkikallion tuulivoimapuiston infra- ja perustustöistä

Merkkikallion tuulivoimapuisto sijaitsee Vaasan ja Mustasaaren alueella. Hanke on käynnistetty jo vuonna 2013, ja rakennustyöt päästiin aloittamaan toukokuussa 2021.

Suvic hoitaa tuulivoimapuiston infrarakentamisen eli tiet, kaapeloinnit ja perustukset. Voimaloita alueelle on nousemassa 15 kappaletta, ja toukokuussa aloitettiin työt 12 voimalan osalta. Kolmelle voimalalle rakennetaan infra, kun rakennusluvat tulevat niiden osalta lainvoimaisiksi. Tietä alueelle tehdään noin 10 km ja kaapelia puiston alueelle tulee 25 km. Voimaloiden nimellisteho on 5,5 MW ja siipi käy korkeimmillaan 240 metrissä.

Suvic on rakentamassa huomisen energiaa

Suvic Oy on vuonna 2017 Oulussa perustettu rakennusliike, joka on erikoistunut tuulivoimapuistojen toteuttamiseen ja projektinjohtoon. Lisäksi yritys tarjoaa urakointipalveluita energia- ja teollisuusrakentamiselle. Se tuo energiarakentamisen alalle uusia, innovatiivisia käytäntöjä suunnittelun, rakentamisen ja projektinjohtamisen kautta. Yhtiön käynnissä olevia kohteita ovat OX2:n Metsälamminkankaan tuulipuisto (Vaala), Puutikankankaan tuulipuisto (Sievi), wpd Finlandin Karhunnevankankaan tuulipuisto (Pyhäjoki), Smartwindin Puskakorven tuulipuisto (Pyhäjoki) sekä CPC Finlandin Lakiakankaan tuulipuisto (Isojoki).