Suvic rakentaa Lappfjärdin tuulipuistoon perustukset ja sisäverkon

Suvic on aloittanut Lappfjärdin tuulipuiston perustus- ja sisäverkkotöiden rakentamisen lokakuussa 2021. Tilaajana projektissa toimii CPC Finland, jonka kanssa on toteutettu perustus- ja sisäverkkoprojekti myös aikaisemmin.

Perustuksia rakennetaan alueelle yhteensä 31, joista jopa 29 voidaan toteuttaa kallioankkuriperustuksina. Gravitaatioperustuksien muuttaminen kallioankkuriperustuksiksi säästää yhteensä näissä 29 perustuksessa enemmän kuin 1,6 miljoonaa kiloa harjaterästä ja 10 000 kuutiometriä betonia.

Olemme CPC:n kanssa rakentaneet aikaisemmin Lakiakangas 3 tuulipuiston, ja siitä on hyvä jatkaa tämän projektin parissa”, kertoo toimitusjohtaja Ville Vesanen.

Suvic on rakentamassa huomisen energiaa

Suvic Oy on vuonna 2017 Oulussa perustettu rakennusliike, joka on erikoistunut tuulivoimapuistojen toteuttamiseen ja projektinjohtoon. Lisäksi yritys tarjoaa urakointipalveluita energia- ja teollisuusrakentamiselle. Se tuo energiarakentamisen alalle uusia, innovatiivisia käytäntöjä suunnittelun, rakentamisen ja projektinjohtamisen kautta. Yhtiön tämänhetkisiä kohteita ovat OX2:n Puutikankankaan tuulipuisto (Sievi) ja Merkkikallion tuulipuisto (Vaasa), wpd Finlandin Karhunevankankaan tuulipuisto (Pyhäjoki), Nuolivaaran tuulipuisto (Kemijärvi ja Foresight Groupin Puskakorven tuulipuisto (Pyhäjoki) ja CPC Finlandin Lappfjärdin tuulipuisto (Kristiinankaupunki).