Suvic rakentaa Karhunnevankankaan tuulivoimahankkeeseen 33 perustusta

Suvic on voittanut Pyhäjoelle rakennettava Karhunnevankankaan tuulipuiston perustusurakan. Maanrakennustyöt puistoon on aloitettu jo kesällä 2020, ja perustuksia aloitetaan rakentamaan huhtikuun loppupuolella. Urakkaan kuuluu 33 perustusta, joista 23 kappaletta toteutetaan kallioankkuriperustuksina ja 10 gravitaatio- ja paaluperustuksina. 

Pystytettävät voimalat ovat napakorkeudeltaan 159 metriä, ja siipi käy korkeimmillaan 240 metrissä. Näiden voimaloiden nimellisteho on 5,7 MW, joista yhteensä muodostuu 188 MW kapasiteetti. Valtaosa vuotuisesta sähköntuotannosta ostaa UPM Kymmene Oyj sähkönhankintasopimuksen (PPA) kautta.

”Aloitamme innoissamme yhteistyön wpd Finlandin kanssa Karhunnevankankaan parissa. Tässä projektissa pääsemme hyödyntämään erityisvahvuuttamme kallioankkuriperustuksien toteuttamisesta”, kertoo toimitusjohtaja Ville Vesanen.

Suvic on rakentamassa huomisen energiaa

Suvic Oy on vuonna 2017 Oulussa perustettu rakennusliike, joka on erikoistunut tuulivoimapuistojen toteuttamiseen ja projektinjohtoon. Lisäksi yritys tarjoaa urakointipalveluita energia- ja teollisuusrakentamiselle. Se tuo energiarakentamisen alalle uusia, innovatiivisia käytäntöjä suunnittelun, rakentamisen ja projektinjohtamisen kautta. Yhtiön tämänhetkisiä kohteita ovat OX2:n Metsälamminkankaan tuulipuisto (Vaala) ja Puutikankankaan tuulipuisto (Sievi) sekä CPC Finlandin Lakiakankaan tuulipuisto (Isojoki).