Suvic on aloittanut infran rakentamisen Puskakorven tuulipuistoon Pyhäjoella

Pyhäjoella sijaitsevaan Puskakorpeen on rakenteilla Foresight Groupille 16 voimalan tuulipuisto. Suvicin osalta projektiin kuuluu avaimet käteen -toimituksella kaikki infratyöt, jotka aloitettiin toukokuussa. Infratöihin kuuluu perustukset, nostokentät, vanhojen teiden kunnostus sekä uusien teiden rakentaminen, sisäverkon kaapelointi, tietoliikenneverkko, sähköasema ja 110 kV maakaapelilla toteutettava siirtolinja.

Voimalat ovat napakorkeudeltaan 161 metrisiä, ja niiden kokonaiskorkeus jää alle 250 metrin. Yhden voimalan teho on 5,5 MW, eli koko puiston tehoksi muodostuu yhteensä 88 MW. Puiston tuottama sähkö vastaa noin 55 000 suomalaisen kotitalouden kulutusta.

”On mahtavaa päästä aloittamaan yhteistyö Foresight Groupin kanssa Puskakorven projektin parissa, jossa toteuttamme koko infrarakentamisen alusta loppuun päätoteuttajan roolissa”, kertoo toimitusjohtaja Ville Vesanen.

Suvic on rakentamassa huomisen energiaa

Suvic Oy on vuonna 2017 Oulussa perustettu rakennusliike, joka on erikoistunut tuulivoimapuistojen toteuttamiseen ja projektinjohtoon. Lisäksi yritys tarjoaa urakointipalveluita energia- ja teollisuusrakentamiselle. Se tuo energiarakentamisen alalle uusia, innovatiivisia käytäntöjä suunnittelun, rakentamisen ja projektinjohtamisen kautta. Yhtiön tämänhetkisiä kohteita ovat OX2:n Metsälamminkankaan tuulipuisto (Vaala), Puutikankankaan tuulipuisto (Sievi) ja Merkkikallion tuulipuisto (Vaasa), CPC Finlandin Lakiakankaan tuulipuisto (Isojoki) ja wpd Finlandin Karhunevankankaan tuulipuisto.