Suvic on allekirjoittanut urakkasopimuksen Lakarin 32 MW:n aurinkovoimalan rakentamisesta

Kehitimme vuoden 2022 aikana Solar+ aurinkovoiman rakentamiskonseptin, jonka ansiosta pääsemme nyt keväällä 2023 rakentamaan ensimmäistä aurinkovoimalaamme ja laajentamaan liiketoimintaamme uusiutuvan energian rakentamisen parissa.

Lakarin aurinkovoimaalue sijaitsee Rauman läheisyydessä Satakunnassa ja on maksimiteholtaan 32 MW. Kyseessä on tällä hetkellä Suomen suurin aurinkovoimala, jonka tuotannon arvioidaan olevan noin 32 000 MWh vuodessa. Pinta-alaltaan puisto on noin 40 hehtaaria, ja sen odotetaan olevan tuotannossa vuoden 2024 alkupuolella. Tilaajana Lakarin aurinkopuistossa toimii CPC Finland Oy.

”Olemme todella innoissamme uudesta aluevaltauksestamme, jonka teemme yhteistyössä CPC Finland Oy:n kanssa. Skaalattavan ja innovatiivisen Solar+ konseptin kunnianhimoisena tavoitteena on tarjota asiakkailleen markkinoiden kustannustehokkain aurinkovoimala maailman korkealaatuisimmalla teknologialla. Nyt pääsemme toteuttamaan tämän aurinkovoiman rakentamiskonseptin käytännössä”, kertoo Suvic Oy:n Business Manager Jari Koppelo.

Suvic on rakentamassa huomisen energiaa

Suvic Oy on vuonna 2017 Oulussa perustettu rakennusliike, joka on erikoistunut tuulivoimapuistojen toteuttamiseen ja projektinjohtoon. Lisäksi yritys tarjoaa urakointipalveluita energia- ja teollisuusrakentamiselle. Se tuo energiarakentamisen alalle uusia, innovatiivisia käytäntöjä suunnittelun, rakentamisen ja projektinjohtamisen kautta. Yhtiön tämänhetkisiä kohteita ovat) Fortumin Pjelax-Böle-Kristinestad Norr tuulipuisto (Närpiö, Kristiinankaupunki), Valrean Kalistannevan tuulipuisto (Kurikka) ja Matkussaaren tuulipuisto (Kurikka), Exilion Tuulen Isopkangas-Palokangas tuulipuistot (Ii), sekä CPC Finlandin Lakarin aurinkovoimala (Lakari).