Suvic utför infrastrukturarbete för Puutikankangas i Sievi

8 vindkraftverk med en total höjd av 240 m och en total kapacitet på 44 MW kommer att byggas vid vindkraftsparken Sievi Puutikankangas.

Suvic ansvarar för byggandet av projektets infrastruktur, som inkluderar vindkraftsvägen, lyftfält, fundament och kablar. Suvic ansvarar också för utformningen av dessa enheter. Anläggningen av vindkraftsinfrastrukturen börjar våren 2021 och kommer huvudsakligen att slutföras under 2021. Vindkraftparken kommer att överlämnas till turbinleverantören i april 2022.

”Vi gjorde det första projektet för OX2 i 2019, och det är fantastiskt att vi kan fortsätta det välstartade samarbetet med Europas ledande landvindoperatör i tredje parken”, kommenterade VD Juha Tikkakoski.

Suvic fokuserar på morgondagens energi

Suvic är ett byggföretag som grundades i Uleåborg år 2017 och som har specialiserat sig på genomförandet och projektledning av vindparker. Dessutom erbjuder företaget entreprenads­tjänster för energi- och industribyggande. Företaget tar fram ny innovativ praxis för energi­byggnadsbranschen via planering, byggnation och projektledning. Företagets pågående projekt är OX2 Metsälamminkangas vindpark (Vaala) och CPC Finland Lakiakangas vindpark (Isojoki).