Suvic har startade grundarbetet i vindkraftsparken Nuolivaara i augusti

Suvic fortsätter samarbetet med wpd Finland om vindkraftsparken Nuolivaara i Kemijärvi från och med augusti. Totalt kommer 17 vindkraftverk att byggas i vindkraftsparken, varav 15 i Kemijärvi och 2 i Salla. Suvic ansvarar för att bygga grunden. Andra infrastrukturarbeten pågår redan.

De kraftverk som planeras i området har en kapacitet på 5-6 MW och en total höjd på 250 meter. Den totala märkeffekten i hela Nuolivaara vindkraftpark kommer att vara cirka 100 MW.

Vi är mycket glada över att fortsätta arbeta med wpd Finland. Dessa så kallade fundamentspel är snabba projekt som är trevliga att göra, särskilt när massiva betongkonstruktioner är vår kärnkompetens ”, säger Ville Vesanen.

Suvic fokuserar på morgondagens energi 

Suvic är ett byggföretag som grundades i Uleåborg år 2017 och som har specialiserat sig på genomförandet och projektledning av vindparker. Dessutom erbjuder företaget entreprenads¬tjänster för energi- och industribyggande. Företaget tar fram ny innovativ praxis för energi-byggnadsbranschen via planering, byggnation och projektledning. Företagets pågående projekt är OX2 Metsälamminkangas vindpark (Vaala), Puutikankangas vindpark (Sievi), Merkkikallio vindfarm (Vaasa), wpd Finland Karhunnevankangas vindpark (Pyhäjoki), CPC Finland Lakiakangas vindpark (Isojoki), Foresight Group Puskakorpi vindpark (Pyhäjoki) och Nuolivaara wind farm (Kemijärvi).