Suvic ansvarar för infrastrukturen och grundarbetet för Merkkikallio vindparken

Vindparken Merkkikallio ligger i området Vasa och Mustasaari. Projektet lanserades redan 2013 och byggnadsarbetet började i maj 2021.

Suvic ansvarar för infrastrukturbyggandet av vindkraftsparken, inklusive vägar, kablage och fundament. Det finns 15 kraftverk i området och arbetet med 12 kraftverk påbörjades i maj. Infrastruktur kommer att byggas för de tre kraftverken när bygglovet blir slutgiltigt för dem. Vägarna i parken kommer att vara cirka 10 km långa och kablarna kommer att vara cirka 25 km långa. Kraftverkens nominella kraft är 5,5 MW och vingen går maximalt 240 meter.

Suvic fokuserar på morgondagens energi

Suvic är ett byggföretag som grundades i Uleåborg år 2017 och som har specialiserat sig på genomförandet och projektledning av vindparker. Dessutom erbjuder företaget entreprenads¬tjänster för energi- och industribyggande. Företaget tar fram ny innovativ praxis för energi-byggnadsbranschen via planering, byggnation och projektledning. Företagets pågående projekt är OX2 Metsälamminkangas vindpark (Vaala) och Puutikankangas vindpark (Sievi), wpd Finland Karhunnevankangas vindpark (Pyhäjoki), Smartwind Puskakorpi vindpark (Pyhäjoki) och CPC Finland Lakiakangas vindpark (Isojoki).