Pjelax-Böle ja Kristinestad Norr tuulipuistojen infran rakentaminen etenee aikataulussa

PJB-KRN

Suvic toimii pääurakoitsijana Pjelax-Böle sekä Kristinestad Norr tuulipuistoissa. Urakan kokonaisuuteen kuuluu olemassa olevien teiden kunnostaminen ja uusien rakentaminen, nostokenttien rakentaminen ja 56 perustuksen rakentaminen. Suvicille kuuluu myös maakaapelointityöt sisäverkon ja siirtolinjan osalta sekä sähköaseman maanrakennus- ja valutyöt. Projektin toteutus on aloitettu Närpiöstä Pjelax-Böle puistosta. Kristiinankaupungissa Kristinestad Norr tuulipuistossa töitä on aloiteltu myös maanrakennuksen parissa ja perustustyöt ovat alkaneet syksyllä 2022 ja jatkuvat kevääseen 2023.

Tilaajana toimii Suvicille jo aikaisemmista projekteista tuttu Fortum. Tuulipuisto tulee infran osalta valmistumaan kesällä 2023, jolloin turbiinien pystytys on jo meneillään Närpiön kunnassa. Puiston yhteisteho on 380 MW ja vuosituoton on laskettu olevan noin 1,1 TWh.

Suvic on rakentamassa huomisen energiaa

Suvic Oy on vuonna 2017 Oulussa perustettu rakennusliike, joka on erikoistunut tuulivoimapuistojen toteuttamiseen ja projektinjohtoon. Lisäksi yritys tarjoaa urakointipalveluita energia- ja teollisuusrakentamiselle. Se tuo energiarakentamisen alalle uusia, innovatiivisia käytäntöjä suunnittelun, rakentamisen ja projektinjohtamisen kautta. Yhtiön tämänhetkisiä kohteita ovat) Fortumin Pjelax-Böle-Kristinestad Norr tuulipuisto (Närpiö, Kristiinankaupunki) sekä Valrean Kalistannevan tuulipuisto (Kurikka) ja Matkussaaren tuulipuisto (Kurikka).