Skip to main content
Himmin työntekijätarina: viisi vuotta vapauden ja kasvun polulla
03 kesäkuu, 2024

Himmin työntekijätarina: viisi vuotta vapauden ja kasvun polulla

03 kesäkuu, 2024

Himmi Korhonen työskentelee Suvicin Tampereen etätoimistolla projekti-insinöörinä. Hän on yksi yrityksen pitkäaikaisimmista työntekijöistä, sillä keväällä 2024 Himmillä tulee täyteen jo viisi vuotta suvicilaisena. Pitovoimana on Himmin tapauksessa ollut vapaus: "Täällä on mahdollistettu työn tekeminen parhaaksi katsomallaan tavalla ja työvälineet ovat aina kunnossa.” 

Tuntematon pikkufirma

”Ensinnäkin viisi vuotta kuulostaa pidemmältä, kuin se on tuntunut”, Himmi nauraa, ja kertoo Suvicille päätymisen 2019 alkukesästä olleen osin sattumaa ja hyvä tuuria. Himmi oli valmistumisensa jälkeen työskennellyt jo tuulivoima-alalla, ja etsiessään uutta työpaikkaa hän huomasi uuden ilmoituksen. “Sattui vain niin, että oli menossa viimeinen hakupäivä, joten soitin heti Suvicille, että apua, ehdinkö tehdä vielä hakemuksen”, Himmi kertoo. Lupa jatkoaikaan heltisi ja hakemus johti paitsi haastatteluun myös uudessa työpaikassa aloittamiseen. “Yritys ei ollut millään tavalla minulle entuudestaan tuttu, mutta haastattelussa johto vaikutti ihan mukavilta tyypeiltä ja minulla oli jo aiempaa kokemusta reissuhommista työmailla, joten aloitin HSEQ-insinöörinä”, hän kertaa. 

Suun avaaminen kannattaa

Kun takana oli pari vuotta työmaalla työskentelyä, alkoi aika auton ratissa käymään pitkäksi, ja samalla oli aikaa miettiä sitä, mitä muuta yrityksen sisällä voisi tehdä. Koska silloisten projektipäälliköiden kädet vaikuttivat olevan täynnä työtä, rohkaistui Himmi ehdottamaan, tarvitsisivatko nämä enemmänkin jeesiä toimistolla, ja näin olikin. “Tein silloisen työmaan loppuun, jonka jälkeen siirryin auttamaan työmaita tekemällä etänä enemmän tai vähemmän samoja paperihommia kuin aiemminkin: dokumentointia, raportointia, RAMS-tiedostoja ja kääntämistä”, Himmi kertoo iloiten talon sisäisestä mahdollisuudesta työnkuvan muutokseen. Hän myös kiittelee työnantajaa siitä, että roolimuutoksen lisäksi etätyötoimisto ja hyvät työvälineet Hervantaan järjestyivät helposti. 

Toimiva kulttuuri

Himmin Suvicille tullessa kyseessä oli pieni noin 10 hengen firma, ja Himmi muisteleekin, miten aivan aluksi työtunnit kirjattiin Exceliin: “Järjestelmiä on tullut sen jälkeen aika monta lisää, kun työntekijöiden lukumääräkin on vuosien aikana moninkertaistunut.” Vaikka organisaatio on kasvanut ja kypsynyt, ei perusidea yrityskulttuurin takana ole muuttunut. Himmin mukaan Suvicilla on onnistuneesti vaalittu henkeä, jonka puitteissa kenelle tahansa voi soittaa. “Meillä ei tarvitse hyppiä hierarkia-aitojen yli tai tehdä sirkustemppuja saadakseen jonkun linjan päähän, vaan johtajiakin saa ja pitää häiritä, jos asiaa on”, Himmi korostaa. 

Suvicilaiset ovat Himmin mukaan keskimäärin puheliaita, nuoria (“tai nuorekkaita”), huumorintajuisia ja uteliaita. Suvicia hän ei ehkä suosittelisi työpaikkana kaavoihin kangistuneelle ja tiukkoja raameja kaipaavalle, sillä muutos toimialalla on jatkuvaa. Joukkoon mahtuu kuitenkin omana itsenään, ja uudet henkilöt otetaan aina hyvin vastaan sakkiin: “Olen kokenut uusien työntekijöiden tuutoroinnin erityisen kivaksi, sillä on mukava tehdä taloon tulevien projekti-insinöörien kanssa ensimmäisiä tehtäviä yhdessä, jotta he pääsevät varmasti hyvin hankkeisiin kiinni.” 

Etusijalla työhyvinvointi

Suvic pyrkii pitämään työntekijöistään ja heidän hyvinvoinnistaan huolta monitahoisesti. Erityisesti Himmi haluaa nostaa esille kattavan työkykyvakuutuksen, joka tarjoaa laajat työterveyspalvelut sekä turvaa myös vapaa-ajalla sattuneiden vammojen ja tapaturmien hoitoon: “Arvostan vilpittömästi sitä, että tämä etu on säilytetty, vaikka malli on varmasti hintava kasvavalle organisaatiolle.” 

Toisena poikkeuksellisen hyvänä etuna Himmi nostaa esille Suvic Oy:ssä käytössä olevan mallin, jossa matka-aika katsotaan hieman työtehtävästä riippuen yleensä joko työajaksi tai liukumana hyödynnettäväksi, vaikka matka-aika ei lähtökohtaisesti ole työaikalain mukaista työaikaa. “Ero lakisääteiseen malliin, jossa työaika on omaa aikaa, on iso. Meillä kokonaistyöaika pysyy järkevänä ja palautuminenkin onnistuu eri tavalla myös niillä henkilöillä, jotka ajavat paljon eri työmaiden välillä ja joilla matkapäiviä kertyy vuodessa runsaasti”, Himmi summaa. 

Kuka 

Nimi: Himmi Korhonen 
Aloitti työt Suvicilla: toukokuussa 2019 
Titteli: Projekti-insinööri 
Koulutus: Energiatekniikan insinööri 

Elektroniikkatie 4
90590 Oulu, Finland
+358 20 741 8840

Laskutus

Pyydämme toimittamaan laskut ensisijaisesti verkkolaskuna. 
Laskulla tulee olla viitteenä ilmoittamamme työmaanumero ja littera. Lasku tulee osoittaa jokaiselle työmaalle erikseen.
Sovellamme rakennuspalveluiden ostossa käännettyä arvonlisäverovelvollisuutta.

Verkkopalvelutunnus: 003728198741
Välittäjä:003721291126 (Maventa)
Sähköpostitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Postitse: 
Suvic Oy
28198741
PL 100
80020 Kollektor Scan

Pyydämme toimittamaan laskut ensisijaisesti verkkolaskuna. Laskulla tulee olla viitteenä ilmoittamamme työmaanumero ja littera. Lasku tulee osoittaa jokaiselle työmaalle erikseen.

Suvic Oy

Sovellamme rakennuspalveluiden ostossa käännettyä arvonlisäverovelvollisuutta.

Verkkolaskuosoite: 003728198741
Välittäjä: 003721291126 (Maventa)
Sähköpostitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Suvic AB

Verkkolaskuosoite: 5594260944
Välittäjä: Apix Messaging (APIXSE)
Sähköpostitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.