Skip to main content
Suvic Oy:n tytäryritys Suvic AB on solminut kaksi tuulipuistoa käsittävän BoP-sopimuksen Ruotsiin
21 joulukuu, 2023

Suvic Oy:n tytäryritys Suvic AB on solminut kaksi tuulipuistoa käsittävän BoP-sopimuksen Ruotsiin

21 joulukuu, 2023

Suvic on allekirjoittanut Storhöjdenin ja Vitbergetin tuulipuistoja koskevan BoP-sopimuksen. Sopimuksen arvo on noin 560 miljoonaa Ruotsin kruunua. Kyseessä on yrityksen ensimmäinen merkittävä tilaus Ruotsissa. Urakan toteuttaa Suvic Oy:n täysin omistama Ruotsin tytäryritys Suvic AB. 

Nyt solmitun sopimuksen myötä 7.9.2023 uutisoitu esisopimus realisoitui täten molemmat tuulipuistot kattavaksi BoP-urakaksi. Nyt allekirjoitettu sopimus on ehdollinen tilaajan erikseen antamalle Notice to Proceed -ilmoitukselle. 

Kramforsin kunnassa sijaitsevat Storhöjdenin ja Vitbergetin tuulipuistot ovat osa High Coast -hanketta. Tuulivoimaloita on suunniteltu rakennettavaksi yhteensä 46 kpl, joista Storhöjdeniin sijoittuu 22 kpl ja Vitbergetiin 24 kpl. Tuulipuistoissa pyritään maksimoimaan kallioankkuriperustusten määrä sovittaen yhteen nostokenttien ja teiden linjauksia osana infrasuunnittelua. Tuulipuistojen arvioidaan olevan luovutusvalmiita vuoden 2025 loppuun mennessä. 

Tuore sopimus käsittää suunnittelutyöt sekä teiden, nostokenttien, perustusten, puiston sisäisen kaapeloinnin ja tietoverkon rakentamisen. Suvic on jo toteuttanut suunnittelua, maastotutkimusta ja valmistelevia tielinjoja Storhöjdenissä aiemman Early Works -sopimuksen puitteissa.  

Sopimus tehdään Adalenin ja HC Windin kanssa, jotka ovat Renewable Power Capital Ltd:n (RPC) perustamia erillisyhtiöitä (SPV). RPC:n pääkonttori sijaitsee Lontoossa, ja sen taustalla toimii CPP Investment Board. Yritys perustettiin vuonna 2020 kehittämään, rakentamaan, omistamaan ja pyörittämään uusiutuvan energian ja teollisen mittakaavan varastointihankkeita eri puolilla Eurooppaa. 

Renewable Power Capitalin rakentamisen projektipäällikkö Andrés Iturriaga kertoo: “Vakuutuimme Suvicin referensseistä tuulipuistorakentamisen saralla Suomessa ja siksi valitsimme heidät kumppaniksi High Coast -projektiin.” 

Suvicin toimitusjohtaja Ville Vesanen kertoo, että Ruotsin markkinoille laajentuminen on ollut yksi yrityksen keskeisistä tavoitteista sen perustamisesta lähtien: “Olemme erittäin kiitollisia RPC:n osoittamasta luottamuksesta tässä merkittävässä hankkeessa. Se edustaa meille tärkeää askelta kohti vahvaa läsnäoloa Ruotsin markkinassa.” 

Lisätiedot:   
Ville Vesanen 
Toimitusjohtaja, Suvic Oy 
Puh. 044 328 9928 
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Elektroniikkatie 4
90590 Oulu, Finland
+358 20 741 8840

Laskutus

Pyydämme toimittamaan laskut ensisijaisesti verkkolaskuna. 
Laskulla tulee olla viitteenä ilmoittamamme työmaanumero ja littera. Lasku tulee osoittaa jokaiselle työmaalle erikseen.
Sovellamme rakennuspalveluiden ostossa käännettyä arvonlisäverovelvollisuutta.

Verkkopalvelutunnus: 003728198741
Välittäjä:003721291126 (Maventa)
Sähköpostitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Postitse: 
Suvic Oy
28198741
PL 100
80020 Kollektor Scan

Pyydämme toimittamaan laskut ensisijaisesti verkkolaskuna. Laskulla tulee olla viitteenä ilmoittamamme työmaanumero ja littera. Lasku tulee osoittaa jokaiselle työmaalle erikseen.

Suvic Oy

Sovellamme rakennuspalveluiden ostossa käännettyä arvonlisäverovelvollisuutta.

Verkkolaskuosoite: 003728198741
Välittäjä: 003721291126 (Maventa)
Sähköpostitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Suvic AB

Verkkolaskuosoite: 5594260944
Välittäjä: Apix Messaging (APIXSE)
Sähköpostitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.