Skip to main content

Suvic suunnittelee ja rakentaa perustukset Simo Sarvisuo -tuulipuistoon

24 tammikuu, 2020

Oululainen Suvic Oy on saanut merkittävän urakkatilauksen, sillä yritys vastaa Suomen toiseksi korkeimman tuulipuiston perustusten suunnittelu- ja rakennustöistä.

Oululainen Suvic Oy on saanut merkittävän urakkatilauksen, sillä yritys vastaa Suomen toiseksi korkeimman tuulipuiston perustusten suunnittelu- ja rakennustöistä. Tuulipuisto sijoittuu Simon Sarvisuon alueelle Lounais-Lappiin. Tuulipuistoon rakennetaan yhteensä 27 kpl tuulivoimaloita.

Kotimaisen TuuliWatin kanssa solmittu sopimus kattaa tuulipuiston rakentamistyöt KVR-urakkana (kokonaisvastuu-urakka). Tämä tarkoittaa, että Suvic vastaa perustusten suunnittelusta ja toteuttamisesta puistoon.

Tuulipuistoon sijoittuu 27 kpl tuulivoimaloita. Uudet voimalat parantavat tuulivoiman kilpailukykyä ja vahvistavat tuulivoiman kasvavaa roolia kotimaisessa energiantuotannossa. Valmistuessaan 151 megawatin tuulipuiston vuosituotanto ylittää 0,5 terawattituntia, eli tuulipuiston tuotanto vastaa noin 8 % koko maassa tuotetusta tuulisähköstä.

Puiston suunnittelusta ja rakentamisesta haluttiin vastaamaan taho, jonka taidot riittävät vaativassa kohteessa. ”Simoon tulevien voimaloiden teho on huippuluokkaa. Kokonaiskorkeus, 81 metriä pitkät siipilavat ja tehokkaampi turbiini ovat asioita, jotka tulee ottaa huomioon perustuksia suunnitellessa. Meillä on tarjota siihen osaamista, myös eri maapohjatyyppien erityispiirteiden osalta”, kertoo Suvic Oy:n toimitusjohtaja Juha Tikkakoski.

Tuulipuistoinvestointi lisää aina alueellista elinvoimaa ja tarjoaa myös rakennusvaiheessa työtä. ”Meille on kunnia olla mukana rakentamassa CO2-vapaata energiajärjestelmää. Erityisen hienoa Simon hankkeessa on se, että sen myötä pääsemme aloittamaan yhteistyön myös Tuuliwatin kanssa”, Juha Tikkakoski jatkaa.

Tuulipuiston rakennustyöt alkavat loppuvuodesta 2019 ja sen arvioidaan valmistuvan tuotantoon vuoden 2021 loppuun mennessä. Suvicin osalta työt alkavat toukokuussa 2020 ja valmistuvat pääosin 2020 vuoden loppuun mennessä.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Suvic Oy
CEO
Juha Tikkakoski
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
+358 40 519 5654
www.suvic.fi

 

Suvic on rakentamassa huomisen energiaa

Suvic Oy on vuonna 2017 Oulussa perustettu rakennusliike, joka on erikoistunut tuulivoimapuistojen toteuttamiseen ja projektinjohtoon. Lisäksi yritys tarjoaa urakointipalveluita energia- ja teollisuusrakentamiselle. Se tuo energiarakentamisen alalle uusia, innovatiivisia käytäntöjä suunnittelun, rakentamisen ja projektinjohtamisen kautta. Yhtiön tämänhetkisiä kohteita ovat Fortumin Kalaxin tuulipuisto (Närpiö), Fortumin Kivenlahden biolämpölaitos (Espoo) ja OX2:n Långmossa-Ribäcken tuulipuisto (Maalahti) sekä perustuksien suunnittelusopimus Nysäterin tuulipuistoon Ruotsissa (tilaajana Nordex).

Suvicin kasvu jatkuu vahvana ja vuoden 2020 aikana yrityksen liikevaihto tulee nousemaan yli 30 miljoonaan euroon. Yrityksen lähitulevaisuuden tavoitteena on paitsi toiminnan laajentaminen myös aktiivinen jalansijan hakeminen Ruotsista.

Elektroniikkatie 4
90590 Oulu, Finland
+358 20 741 8840

Laskutus

Pyydämme toimittamaan laskut ensisijaisesti verkkolaskuna. 
Laskulla tulee olla viitteenä ilmoittamamme työmaanumero ja littera. Lasku tulee osoittaa jokaiselle työmaalle erikseen.
Sovellamme rakennuspalveluiden ostossa käännettyä arvonlisäverovelvollisuutta.

Verkkopalvelutunnus: 003728198741
Välittäjä:003721291126 (Maventa)
Sähköpostitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Postitse: 
Suvic Oy
28198741
PL 100
80020 Kollektor Scan

Pyydämme toimittamaan laskut ensisijaisesti verkkolaskuna. Laskulla tulee olla viitteenä ilmoittamamme työmaanumero ja littera. Lasku tulee osoittaa jokaiselle työmaalle erikseen.

Suvic Oy

Sovellamme rakennuspalveluiden ostossa käännettyä arvonlisäverovelvollisuutta.

Verkkolaskuosoite: 003728198741
Välittäjä: 003721291126 (Maventa)
Sähköpostitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Suvic AB

Verkkolaskuosoite: 5594260944
Välittäjä: Apix Messaging (APIXSE)
Sähköpostitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.