Skip to main content

Aurinkoenergia


Jaa tämä sivu

Solar+ tarkoittaa aurinkovoimaa avaimet käteen -periaatteella

Suvic on kehittänyt energiarakentamisen alalla paljon kiinnostusta herättäneen aurinkovoiman avaimet käteen -konseptin, jonka mukaiset ensimmäiset Solar+ puistot ovatkin jo rakenteilla. Niiden KVR-urakkamallin toteutukseen kuuluvat projekti- ja työmaaorganisaatio, infra- ja sähkösuunnittelu, laiteasennukset, keski-, pienjännite- ja tasavirtakaapeliverkot sekä infratyöt. Lisäksi projektitoteutukseen kuuluu PuistoScada aurinkovoimalan monitorointiin ja tuotannon raportoimiseen. Suvic tarjoaa myös tarvittavan sähköaseman suunnittelun ja toteutuksen samalla avaimet käteen -periaatteella kuin itse aurinkopuistonkin.

Suvicin Solar+ konsepti perustuu valmiiksi suunniteltuihin Power Block -yksiköihin, jotka koostuvat markkinoiden parhaista komponenteista. Asiakkaana hyödyt Solar+ konseptista ajallisesti ja rahallisesti, sillä toimit läpi koko projektin vain yhden kokonaisvaltaisen urakoitsijan kanssa. Tiimiämme ohjaavat avoimuus, vastuullisuus ja tehokkuus.

Rakentaminen

Olemme erikoistuneet suurten maalle rakennettavien aurinkovoimaloiden rakentamiseen suunnittelu-, hankinta- ja rakennussopimuksena (EPC). Projektinhallintaosaamisellamme asetamme etusijalle korkealaatuisen ja suunnitelmien mukaisen lopputuloksen. Kokonaisvaltainen lähestymistapamme kattaa koko hankkeen elinkaaren suunnittelusta toteutukseen ja puustonpoistosta käyttöönottoon, mikä takaa asiakkaillemme saumattoman ja tehokkaan prosessin.

Yksi tärkeimmistä vahvuuksistamme on asiantuntemuksemme suurten hankkeiden hallinnoinnissa. Kokeneista ammattilaisista koostuva tiimimme on taitava toimimaan erilaisissa maasto-olosuhteissa, varmistaen, että rakennusprosessi etenee sujuvasti ja aikataulun mukaisesti.

Toimimme ja kommunikoimme tiiviisti paikallisten kumppaneiden kanssa rakennusvaiheessa ja hyödynnämme heidän paikallis- ja asiantuntemustaan varmistaaksemme, että hanke integroituu saumattomasti paikalliseen yhteisöön.

Suunnittelu

Pystymme tarjoamaan koko aurinkovoimalan kattavan suunnittelun osana Solar+ konseptiamme. Keskeisimpiä vahvuuksiamme ovat talon sisäinen laadukas infra-, rakennus- ja sähkösuunnittelu sekä ennakoiva lähestymistapamme riskienhallintaan.

Ymmärrämme, että menestyksekäs aurinkovoimalan rakentaminen edellyttää huolellista suunnittelua ja mahdollisten riskien huomioon ottamista. Siksi arvioimme perusteellisesti hankkeeseen liittyvät riskit jo suunnitteluvaiheessa, jolloin voimme tunnistaa ja välttää mahdolliset haasteet rakentamis- ja asennusvaiheissa.

Yhteistyöhön perustuvan lähestymistapamme ansiosta voimme hyödyntää tiimimme ja kumppaneidemme kollektiivista asiantuntemusta. Tuloksena on aurinkovoimala, joka on rakennettu korkealaatuisesti, tehokkaasti ja luotettavasti.

Räätälöitävissä erikokoisiin aurinkovoimaloihin

Suvicin Solar+ konsepti perustuu valmiiksi suunniteltuihin 4–8 MW Power Block -yksiköihin, jotka koostuvat markkinoiden parhaista komponenteista. Puiston skaalattavuus on helppoa ja selkeää yksiköiden määrää kasvattamalla tai supistamalla. Paitsi paneelien määrää, myös Solar+ ratkaisun laajuutta voidaan räätälöidä asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti.

Laajimmillaan Solar+ KVR/EPC-sopimuksen sisältö voi esimerkiksi kattaa seuraavat projektin osa-alueet:

  • hankkeen ja työmaan johtaminen sekä hallinta
  • infra-, rakennus- ja sähkösuunnittelu
  • kaikkien aurinkosähkölaitoksen laitteiden asennukset ja käyttöönotot (telineet, aurinkopaneelit, invertterit jne.)
  • muuntamot ja kytkentä sähköasemaan
  • keskijännite-, pienjännite- ja tasavirtajohtoverkko
  • kaikki sähkötyöt
  • rakennustyöt, perustukset ja infrarakentaminen
  • aurinkopuiston Scada valvonta- ja ohjausjärjestelmä
  • valinnainen HV/MV-sähköaseman rakentaminen
  • valinnaiset käyttö- ja kunnossapitopalvelut

Laadukkaat komponentit

Meille Suvicilla on tärkeää, että aurinkovoimalat rakentuvat laadukkaista ja kestävistä komponenteista ja laitteista, jotka on tuotettu vastuullisesti. Olemme rakentaneet suorat yhteydet alan parhaisiin toimittajiin, jolloin voimme sulkea toimitusketjusta pois kustannuksia nostavat välikädet. Olemassa olevien hankintakanavien ansiosta komponentit ja laitteet voidaan räätälöidä myös asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Paneelitoimittajien tuotantotilat olemme käyneet auditoimassa paikan päällä. Jokainen Suvicille tuleva paneeli tarkastetaan huolellisesti tehtaalla myös suorituskyvyn osalta, ja vain ykkösluokan paneelit jatkavat matkaansa rahtina käyttöön.

Teollisen luokan aurinkopuistoon kaapelia asennetaan satoja kilometrejä, joten oikean tuotteen löytäminen kuhunkin tarpeeseen on kustannuksiltaankin merkittävä valinta. Kaapeleiden hankinnassa pystymme hyödyntämään vuosien saatossa energiarakentamisen saralla rakentamaamme kumppaniverkostoa. Kaapelia Suvicille toimittavat tällä hetkellä eurooppalaiset tehtaat.

Referensseinä Suomen suurimmat aurinkovoimalat

Olemme keränneet tietoa ja kokemusta Suomen suurimpien aurinkopuistojen toteuttamisesta monenlaisissa haastavissakin perustusolosuhteissa. Tämän osaamisen ansiosta erotumme tällä hetkellä kirkkaasti kilpailijoista.

Suvicin ensimmäinen Solar+ kohde on Lakarin aurinkopuisto Rauman lähettyvillä. Aurinkovoimala-alueen pinta-ala on noin 40 hehtaaria, jolle on asennettu noin 58 000 paneelia. Yhteensä puiston teho on 32 MW. Keväällä 2024 valmistuessaan puisto on Suomen suurin tuotannossa oleva aurinkovoimala. Tilaajana kohteessa on CPC Finland.

Vuoden 2024 alussa starttasi Heininevan työmaa Lapualla. Kyseessä on 102,2 MWp:n jättihanke, joka sijoittuu entiselle turvetuotantoalueelle. Kokonaisuudessaan aurinkovoimalaan asennetaan yli 140 000 paneelia 140 hehtaarin alalle. Puiston tilaaja on EPV Aurinkovoima, joka on EPV Energian sataprosenttisesti omistama tytäryhtiö.

Laajemman luettelon referensseistämme löydät täältä: https://www.suvic.fi/fi/hankkeet

Yhteydenotto
Suvicilla olemme ylpeitä asiantuntemuksestamme sekä ammattitaidostamme energia- ja teollisuusrakentamisen hankkeissa. Vuosien kokemuksella ja sitoutumisella huippuosaamiseen toimitamme korkealaatuisia palveluja ja pyrimme ylittämään asiakkaidemme odotukset. Panostamme asiakastyytyväisyyteen avoimen kommunikaation avulla ja se tekee meistä luotettavan kumppanin alalla.

Elektroniikkatie 4
90590 Oulu, Finland
+358 20 741 8840

Billing

Please send invoices preferably by e-invoice. The invoice must include the site number and code number (littera) as a reference. The invoice should be addressed to each site separately.

Suvic Oy

We apply a reverse charge to VAT for the purchase of construction services.

Online invoice address: 003728198741
Operator: 003721291126 (Maventa)
E-mail billing: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Suvic AB

Online invoice address: 5594260944
Operator: Apix Messaging (APIXSE)
E-mail billing: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.